A szerencsejáték néha valóban szerencsés kimenetelű

A férjem nagy kártya- és szerencsejátékos, de azért tudja mindennek a mértékét, nem függő. Néha pénzért játszik, de mindig tudja, hol a határ, hol kell abbahagyni. A haverjaival is rendszeresen tartanak pókerpartikat és egyéb társasjátékos esteket. Amíg nem fajul el a dolog, tehát nem veszít a játék miatt vagyonokat és nem lesz függő, addig nincs bajom ezzel a hobbival.

A házasságunk első évében nagy öröm ért bennünket: kiderült, hogy kisbabát várok. Nagy izgalommal kezdtük tervezgetni az ezentúl hármasban töltött jövőnket, és azt, hogy a rengeteg babacuccot és bútort honnan fogjuk beszerezni. Mindketten pályakezdő lévén ugyanis nem álltunk annyira fényesen anyagilag. Szerencsére a családjaink lelkesen besegítettek és támogattak, amiben csak tudtak. Nem akartunk azonban csak rájuk hagyatkozni, szeretünk a saját lábunkon állni és valamilyen szinten megtartani a függetlenségünket. Az önzetlen, nagylelkű ajándékokat azért persze elfogadtuk.

Néhány hónap múlva az egyik vizsgálat alkalmával nemcsak a baba nemét volt szerencsénk megtudni, hanem egyből azt is, hogy két babára kell számítani. A férjem családjában is van egy ikerpár, úgyhogy nem ért minket annyira váratlanul, nagyon örültünk a kis nebulóknak. Az egyikük fiú, a másik pedig lány. Már el is neveztük őket magunk között, azonban a családot egyelőre nem avattuk bele a döntésbe, akármennyire is fúrta az oldalukat a kíváncsiság.

Amire mindenképpen be akartunk ruházni, az egy testvér babakocsi. A férjem unokatestvére, akinek ikerlányai vannak, mondta, hogy nagy könnyebbség lett volna nekik is, ha tudtak volna venni iker babakocsit. Ők két külön babakocsiban hordozták az ikreket annak idején, viszont egyszer kölcsönkaptak egy testvér babakocsi szettet, amikor is megtapasztalhatták, hogy ez mennyi előnnyel jár. Azt mondták, hogy elvoltak a két különálló kocsival is, viszont az nem is hasonlítható ahhoz a kényelemhez és hasznossághoz, mint amit a testvér babakocsi használatakor tapasztaltak.

Mivel nem volt túl sok pénzünk, egy darabig hagytuk még ezt a témát. Arra jutottunk, hogy ha a babák születéséig nem tudunk elég pénzt spórolni vagy nem nyerünk a lottón, megelégszünk olcsóbb fajta babakocsikkal is.

Egyik este azonban a szokásos pókerpartijáról hatalmas örömhírrel tért haza a férjem: nagyobb összeget nyert a játékon. Az első reakcióm az volt, hogy megőrült, mert mi lett volna, ha ugyanezt az összeget elveszíti pont akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá… De ő biztosított, hogy végig tudta, mit csinál, és teljesen biztos volt benne, hogy ő áll nyerésre, ez nem is történhetett volna másképp. Így hát végül nagy szerencse ért minket és egymás nyakába ugrottunk az örömtől. Ez azt jelentette, hogy lesz pénzünk megvenni egy modern, praktikus testvér babakocsi szettet, ami rengeteg terhet fog levenni a vállunkról.

Boldogan ugrottunk be a számítógép mögé, hogy meglessük a babakocsi-webshopokat. Találtam is egy nagyon jót: a babakocsik.hu-t. A férjemnek is azonnal szimpatikus lett az oldal a letisztult, átlátható stílusa miatt. Látszott a leírásokból és a képekből, hogy igényes cégről van szó, akik valóban megbízható, minőségi termékeket árulnak. Nem is vaciláltunk sokat, rákattintottunk az “Iker babakocsik” menüpontra, hiszen ez az, ami miatt egyáltalán felkerestük a honlapot.

Nagy volt a választék és a bőség zavara, jobbnál jobb, szebbnél szebb babakocsikat sorakoztatott fel az oldal. Mivel mindkét nemből megáldott minket a sors egy-egy kisbabával, valami olyan színű babakocsit akartunk, ami uniszex jellegű. Meg is pillantottam nagyjából a lista közepén egy takaros, barna-bézs mintás, gyönyörű testvér babakocsit. A Dorjan Danny Sport iker-babakocsi szett egy különleges, modern, multifunkciós babakocsi szettet takar. Ez azt jelenti, hogy a babahordozók a vázról könnyedén leszerelhetők és igény szerint cserélhetők. A szett tartalmaz egy-egy mózeskosarat, sport ülőrészt és autós hordozót. Aszerint, hogy mikor melyikre van szükség, egyszerűen le lehet cserélni őket.

Ezek az ülések feltehetők menetiránnyal szemben vagy ellentétesen. Nagyon praktikus, mert a mózeskosarat a babakocsin kívül is lehet használni, a fogókar nagyon kényelmes fogású, és akár el is lehet távolítani. A babakocsit külön élmény vezetni, ugyanis a felfújható és a bolygósítható kerekeknek köszönhetően nagyon könnyen manőverezhető, valamint a tolókar antiallergén bőrből készült, ami egy nagyon jó fogású anyag. Így a babák a lehető legnagyobb nyugalomban utaznak a kocsiban, a sima gurulás könnyedén álomba szenderíti őket. Az időjárási körülmények sem zavarhatják meg a sétánkat, ha ezt a babakocsit választjuk, ugyanis van rajta egy szellőzőnyílás, egy esővédő és napellenző is.

Annyira izgatottak voltunk a férjemmel, hogy azonnal rákattintottunk a “Kosárba tesz” gombra a babakocsi neve alatt. Ezután az oldal jobb felső sarkában található kosár menüre mentünk, ahonnan továbbjutottunk a pénztárhoz. Itt meg kellett adnunk az e-mail címünket, a szállítási címünket és a telefonszámunkat. Még jobban megörültünk, amikor megtudtuk, hogy egy bizonyos összeg fölött a házhozszállítást ingyen elvégzi a futárszolgálat. Így pont kijöttünk a férjem által nyert összegből.

Pár napon belül meghozták a gyönyörű testvér babakocsi szettet. Nem győztük csodálni, sosem láttunk még ilyen modern, dekoratív darabot. Nagyon izgatottak voltunk mindketten, már üresen is tologattuk minden nap a babakocsit. Amikor pedig megszülettek az ikrek, már az iker babakocsi segítségével tértek haza a kórházból. Azóta is nagyon szeretjük ezt a praktikus iker babakocsit mind a négyen, és nem győzzük megköszönni a tippet a férjem unokatesójának arról, hogy jobban járunk, ha testvér babakocsit veszünk.