Ausztriai munka és a társasjátékok világa

By | 2013-12-26

A minap egy kis összejövetel volt a fiúkkal, akiket a társasjátékos oldalról ismerek. Havonta egyszer, ritkább esetben kétszer össze szoktunk járni, hogy egyrészt élőben is tudjunk beszélgetni, másrészt, hogy játszunk egy kicsit.

ausztriai munka

ausztriai munka

Ezen a kis találkozón mesélte az egyik srác, hogy nemrég rúgták ki. Egy étteremben dolgozott pincérként, azt hiszem, valahol a Belvárosban. Ugyan keres itthon is munkát, de azt mondta, hogy elsősorban külföldöt szeretné megcélozni. Kérdeztem, hogy jó-jó, de tud-e egyáltalán bármilyen idegen nyelvet. Erre határozott igennel válaszolt, azt mondta, hogy németül folyékonyan beszél. További kérdésemre, hogy akkor számára az ausztriai munka lenne a legelőnyösebb, azt mondta, hogy valóban az osztrákok állnak nála is az első helyen. Ha az nem jön össze, akkor tiroli állás után nézne, ami azért valahol mégiscsak kapcsolódik Ausztriához.

Valaki fel is vetette, hogy milyen jó lenne egy ilyen társasjátékot kitalálni. Mármint amiben azzal lehet ügyeskedni, hogy hova mész dolgozni, vagy, ami még jobb ötlet – szerintem -, hogy mondjuk, egy ausztriai hotelt vezetsz, és kiket veszel fel, hány szezonra, stb. Szóval beindult a fantáziánk! Bár nem hiszem, hogy valóra is fogjuk váltani ezeket az elképzeléseket, de soha nem lehet tudni…