Az időjárási viszonyok, napelem rendszer

Ma jöttek volna szerelni a napelemet, amit már annyira várunk. Persze, az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, így el kellett halasztani.

A rendszerrain-122691_640

Már jó ideje gondoltunk rá, hogy milyen jó lenne nekünk is egy ilyen rendszer, de eddig nem jutottunk el idáig. Most sem az anyagi helyzetünknek köszönhetjük főként, hanem egy sajnálatos eseménynek. Hogy mi történt? Pár hónappal ezelőtt meghalt szegény Anna néni, a párom édesanyja. Hogy miért írtam így? A párom Gergő elég késői gyerek volt, elég nagy korkülönbség van közte, és a testvérei között, ebből kifolyólag az édesanyja is már idősebb volt amikor megismerkedtünk. Valahogy soha nem tudtam volna tegezni, igaz ő sem mondta soha. Nem azért, mert nem akarta volna, de ő nem is ebben a rendszerben nőtt fel, hogy mindenki tegez mindenkit, és hogy ez így helyes, hiszen még a szüleiket is magázták akkoriban. A párom is magázta az édesanyját, akkor hogy jöhettem volna én ahhoz hogy tegezzem. Szerettem az anyósomat, mert kedves volt, és segítőkész. Mindenkit elfogadott olyannak amilyen, nem volt rosszindulatú senkivel sem.

A lényeg, hogy meghalt szegény, és az örökségből lett nekünk is egy kis pénzünk. Nem akartuk a házat megtartani, egyik testvér sem, hiszen mindenkinek volt már otthona, így az volt a legjobb, ha eladjuk. Szerencsére sikerült elég hamar vevőt találni rá, mert jó helyen is volt, és nem vitték fel az egekbe az árát, hiszen senki nem akarta gondozni, füvet vágni… bár ezen az oldalon sok hasznos információt kaptunk a könnyű eladás miatt.

Az örökség

Nem túl sok pénzt, de mindenki kapott egy kicsit. Azért az a fejenként kicsivel több mint egy millió forint is mindenkinek jól jött. Mi igyekeztünk nem hozzá nyúlni, amíg ki nem találjuk hogy mit is kezdünk vele. Elherdálni nem akartuk, és hozzá sem akartunk nyúlni a mindennapi dolgok miatt, mert akkor tudtuk hogy elfolyik.

Befektetni akartuk, de nem volt mindegy hogy mibe?. A bankba nem akartam betenni, hiszen nem hinném hogy biztonságban van ott. Már régóta gondolkodtunk abban, hogy mi lenne, ha  csináltatnánk egy napelem rendszert a házra. Ez egy igazán jó befektetés lenne, ha azt vesszük. Azon már úgy sem tudunk segíteni ami történt, ezzel pedig egy hasznos dolgot fogunk vásárolni, nem pedig elherdálni.

A rendszer felépítése

Ha azt vesszük ezzel két legyet is ütünk egy csapásra. Hogy miért? Tulajdonképpen ha azt vesszük a pénz ajándékba jött, így nem mi raktuk félre. Ha felhasználjuk valami hasznosra, mint mondjuk egy napelem rendszer telepítésre, akkor még pluszba is jön a segítségével. Nem így van, Hogy hogyan értem? Gondoljuk csak végig. A pénzt megkapjuk a rendszerre, és miután felkerül, havonta nem lesz villany számlánk, tehát még spórolunk is vele.

Azt hiszem ennél jobban nem is használhattuk volna fel a kapott örökséget. Ha pedig az időjárás lett volna olyan kegyes hozzánk, hogy ma jó idő van, akkor estére már működött is volna a rendszer. Remélem, hogy mihamarabb sikerül megbeszélni egy másik időpontot, ami mindenkinek jó lesz.