Diákmunkával két legyet egy csapásra

By | 2013-12-25

Eldöntöttem, hogy most már valami diákmunka után nézek. Ugyanis egyre kellemetlenebb a szülőktől pénzt kérni, meg egyébként is, akkor magam döntöm el, hogy mire mennyi pénzt költök. Anyám pedig úgyis azt mondja, hogy ha majd tudom, hogy x összegért hány órát kellett melóznom, akkor nem fogom olyan könnyen szórni a pénzt. Remélem, igaza van, mert szeretnék megtanulni spórolni is, azt mondják, az sosem árt.

Szóval, elkezdtem körülnézni. Otthoni munka elég sok van, legalábbis hirdetésekből akad

diákmunka

diákmunka

egy pár, csak nem mindegyikről tudom eldönteni, hogy mennyire korrekt. Aztán nézegettem host munkákat, meg szórólapozást és pultozást. Az utóbbi azért lenne jó, mert így tapasztalatot szereznék, és nyáron, amikor rengeteg pultos kell rengeteg helyre, már könnyebben találnék munkát.

Édes anyukám egyébként elég boldog volt, mikor elújságoltam neki a tervemet, apám pedig majdhogynem pezsgőt bontott örömében. Nem gondoltam volna, hogy ennyire élhetetlennek tartanak. 😛 Úgyhogy két legyet ütök egy csapásra, mert végülis a szüleim is boldogok és nekem is lesz pénzem. Egyik ismerősömmel – tudjátok, akiről múltkor írtam, hogy ki akar menni Ausztriába, a társasjátékos emberke -, aki már jártasabb az ügyben, meg is beszéltem, hogy segít összedobni egy jó kis önéletrajzot. Meglátjuk mi sül ki belőle…