Egy hűtő fűtő klíma a megoldás, hogy a játék is jobban menjen

A barátaimmal nagy társasjáték-kedvelők vagyunk. Nagyszerűnek tartom, hogy vannak még olyan emberek a digitalizáció világában, akikkel lehet hagyományos, fizikai társasjátékokkal játszani és papíralapú kártyapartikat lebonyolítani. Pár éve ugyanis nagyon divatossá vált az online póker és egyéb szerencsejátékok, a többen játszható videójátékok is kezdik átvenni a társasjátékok helyét.

A szülinapi bulimat az albérletemben tartottam. A lakás egy nagyon régi házban található és a szobámban nincs fűtés, aminek nem jöttünk rá az okára, egyszerűen csak nem lett beépítve konvektor, míg a másik hálószobában és a folyosón van egy-egy. Emiatt a főbérlővel megegyeztünk, hogy jól jönne a szobámba egy hűtő fűtő klíma, ami manapság egyre népszerűbb és az egyik leggazdaságosabb fűtési módszer.

hűtő fűtő klíma

Az Rcool Prime II R9 klíma előnyei

A klímát az rcoolklima.hu oldalról rendelte a főbérlő, név szerint egy Rcool Prime II R9 modellt. Elég gyorsan kiszállították és be is üzemelték a készüléket, amit az ár magába foglal. A szép fehér, modern kialakítású készülék még díszíti is a szobámat. A klíma felszerelése után a cég vállalja a termék szakszerű karbantartásában való segédkezést, és 3 év garancia van rá, valamint a kompresszorra további 2 év.

Ennek a hűtő fűtő klímának rengeteg funkciója van, amiken először nehéz volt kiigazodnom, de amikor megtanultam kezelni, rájöttem, milyen nagyszerű és hasznos találmány ez. A gép hűtő teljesítménye 2,5 kW, a fűtőteljesítménye 2,6 kW. A hűtési funkciója 5-től 52 fokig vehető igénybe, míg a hűtés -25-től 30 fokig. Még egy beépített Wi-Fi modullal is rendelkezik a berendezés, amivel távolról is lehet irányítani azt okostelefon vagy tablet segítségével.

A távszabályozó segítségével be lehet állítani, hogy a lamellák merre fújják a levegőt, így elérhető, hogy a helyiség minden pontján egyenletesen kellemes legyen a hőmérséklet. Van rajta egy úgynevezett Turbo hűtés funkció is, aminek segítségével nyáron extra rövid idő alatt le lehet hűteni a szobát. Az öndiagnosztika arra szolgál, hogy a készülék bekapcsoláskor leellenőrizze, hogy minden funkciója megfelelően működik-e, és amennyiben nem, egy hibaüzenetet jelenít meg a LED kijelzőn, hogy gyorsabban orvosolni lehessen a problémát. Az előlapon diszkréten átvilágít a LED-es megvilágítás, jelezve a beállított hőmérsékletet.

Nagy előnye ennek a hűtő fűtő klímának, hogy nagyban hozzájárul a levegő tisztaságához, és csökkenti a páratartalmat, amitől kevesebb lesz a penész a szobában, ami pedig többször előfordult már a klíma beszerzése előtt. Találhatók még a készülékben továbbá porszűrők is, amik kiválóan tisztítják a levegőt, ezzel is elősegítve a jobb közérzetet. Az aktív szénszűrő pórusai pedig megkötik a kellemetlen szagok és a füst molekuláit. Az ezüst ion szűrő kiszűri a levegőből a baktériumokat és korlátozza azok elszaporodását.

A jól sikerült buli

Ebből a leírásból egyértelművé válik, miért örülök ennyire, hogy megkaptam a szobámba ezt a készüléket. Szuper, hogy nem kell télen vacognom és kabátban járkálnom a szobámban. Így teljes nyugalommal tarthatok házibulit is az albérletemben, nem kell attól félnem, hogy a vendégeim megfáznak vagy lelépnek a hidegre hivatkozva.

A születésnapi házibulim nagyon jól sikerült, több társasjátékot is játszottunk. A póker elég izzasztóra sikeredett, ezért ott lejjebb vettük a klíma fűtését, hogy jobban tudjunk koncentrálni. A barátaim is odáig vannak a klímaberendezésért, mindent meg kellett nekik mutatnom rajta. Az előlapon átvilágító LED-jelzés különösen elnyerte a tetszésüket. Kicsit nehezen ugyan, de már mindannyian megtanulták használni a készüléket és mindig van valaki, akinek muszáj hozzányúlnia, amikor itt vannak. Jól jött a játékban a tisztított levegő is, érezhetően gyorsabban tudtunk gondolkodni. Lehet, hogy csak a szülinaposok szerencséje tartott velem, de a nagy pókerpartit végül én nyertem.