Egy kártyás haverom ajánlott nekem motoros iskolát

Aki már egy ideje ismer engem, az tudja, hogy nagyon szeretem a motorokat. Nem csak a külsejük meg a gyorsaságuk nyűgöz le, hanem érdekel a működésük is. Sok motorversenyt nézek a tévében, és szeretem az olyan műsorokat is, amikben motorokat raknak össze. Ha egy barátom esetleg vesz egy motort, akkor mindig mondom, hogy hozza el, mert szeretném megnézni.

Szóval rajongok a motorokért, de egy baj van, hogy nem nagyon merem vezetni őket. Nekem mindig olyan instabilnak tűnt a két keréken történő egyensúlyozás, mindig is attól tartottam, hogy eldőlnék vele. Persze biciklizni is megtanul az ember, de mégis nem ugyanaz azzal esni, mint egy motorral, ami sokkal gyorsabban megy.

De most már elhatároztam, hogy legyőzöm a félelmem, és meg fogok tanulni motorozni. De ehhez egy megbízható motoros iskolát kellett keresnem, ahol tényleg rendesen megtanítanak, és foglalkoznak velem. Ez pedig különösen nehéz, ha valaki kicsit paranoiás, ha vezetni kell.

Éppen a szokásos heti kártyapartit tartottuk a barátokkal, amikor elmeséltem a többieknek, hogy motorsulit keresek. Szerencsére az egyik haverom tudott is ajánlani egyet. Azt mondta, hogy már több ismerőse is végzett ott, és ne aggódjak, ők tudják mit csinálnak. Ráadásul ha bizonytalan vagyok, náluk vehetek plusz gyakorló órákat is.  A2 motor jogosítvány – az utolsó lépcsőfok a korlátlan motorjogosítvány előtt.

Mivel ennyire ajánlották nekem ezt a motoros iskolát, jelentkeztem is hozzájuk. Összesen 4 kategóriában lehet jogsit szerezni, de én azt hiszem, maradok az A2 típusnál, a több lóerős motorokat nem nekem találták ki.

Nem is gondoltam volna, hogy az egyik kártyás haverom fog motor ügyben kisegíteni, de örültem neki, hogy így lett. Ebből is látszik, hogy a kártyázás nem csak jó szórakozás, de össze is hozza az embereket.