Én rendeztem a hétvégi társasjáték bulit, az egyik barátnőm pedig egy tusfürdőt hozott ajándékba

A barátaimmal már hosszú idő óta él az a szokásunk, hogy szeretünk összeülni és közösen társasjátékozni. Habár sokak szerint ez egy gyerekes dolog, mi mindannyian egyetértünk abban, hogy nincs is jobb dolog annál, mint megmérettetni magunkat egy-egy játékban és közben órákon át röhögni, beszélgetni és lazítani. Bár tény, hogy azért megvannak ennek a veszélyei. Párszor megesett már az is, hogy felhőtlen szórakozás helyett hatalmas veszekedés kerekedett köztünk. Néha elszabadulnak az indulatok, főleg akkor, ha mondjuk Monopolyról van szó, és mindezt mi is megtapasztaltuk a saját bőrünkön.

Szerencsére nem az a gyakori, hogy vita, sértődés, vagy veszekedés legyen egy-egy ilyen este vége, de azért az aktuális házigazda mindig próbál odafigyelni arra, hogy kerüljük az olyan játékokat, amik miatt a múltban már akadtak összetűzéseink.

Az a szokásunk, hogy minden alkalommal kiválasztunk egy adott játékot és arra rászánjuk az estét. Egy idő után persze mindig ismétlődik az, hogy éppen mi van soron, de mivel elég nagy baráti kör vagyunk, ráadásul mindenkinél elég sokféle játék van otthon, így a választék elég nagy. Nagy kedvenceink közé tartozik a Rizikó, az Activity, a Legyen Ön is Milliomos és a Catan Telepesei is, de Tabut is sokszor játszottunk már.

Múlt hétvégén rám került a sor, ezért én lettem a házigazda. Délután elmentem vásárolni, vettem üdítőt, rágcsálni valót, és néhány üveg bort, otthon pedig bekevertem kétféle szendvics krémet, hogy senki se maradjon éhen, ha elhúzódna a játék. És mit játszottunk? Ezúttal a Hét Királyságért szálltunk harcba, a Trónok harca monopoly segítségével. Mindannyian szeretjük a Trónok harcát, én személy szerint főként a könyvekért vagyok oda, néhányan pedig csak a sorozatot nézték, de az tény, hogy egyikünket sem hagyja hidegen ez a történet.

Saci barátnőm érkezett meg először, aki hozott magával egy üveg bort, egy nagy zacskó pogácsát, amit ő maga sütött, illetve volt nála egy kis ajándékzacskó is. Amikor átadta, akkor nem tudtam hova tenni a dolgot, de aztán mondta, hogy ez csak egy kis névnapi apróság. Másfél hónapja volt a névnapom, de Sacival azóta nem találkoztunk, ezért most lepett meg egy kis aprósággal. Hozott nekem egy natúr tusfürdőt, illetve ugyan attól a márkától egy testápolót és egy ajakápolót is. Mondta, hogy néhány hónapja használja ezeket a termékeket és nagyon meg van velük elégedve, ezért gondolta, hogy nekem is rendel belőlük, hogy én is kipróbálhassam. Örültem neki, mert eddig még nem ismertem ezt a márkát, viszont szeretem a natúrkozmetikumokat, szóval igazán remek volt ez az ajándék.

Az esténk egyébként remekül alakult, hatan álltunk neki meghódítani a Hét királyságot és végül Saci került ki győztesen a végén. Érdekes módon valamiért a házigazda sosem nyer, és most is így történt. Nem nagyon volt szerencsém aznap este, elég hamar eladósodtam a játékban, de nem baj, mert jó hangulatban telt az este. A vége felé pedig már alig vártam, hogy egyedül lehessek és az esti zuhanyzásnál kipróbálhassam a Sacitól kapott új tusfürdőmet.