Ha esetleg pókeren nyernél valakitől egy telefont, vidd el szervizbe, biztos, ami biztos!

iphone akkumulátor csereGyakran szoktunk a haverokkal összeülni, pókerezni. Eleinte még csak a játékban használatos zsetonokkal játszottunk, később már elő fordult az is, hogy nem csak zsetonban, hanem rendes pénzben, vagy egyéb értéktárgyakban játszottunk. Tudom ez nem egy annyira jó dolog, de olyat soha sem engedtünk volna a másiknak, hogy egy autót, vagy egy házat tegyen fel, de mondjuk egy telefon, vagy egy értékes bluetooth hangszóró, esetleg egy bicikli, még simán benne volt.
Így történt az eset, hogy szert tettem, egy igen csak jó állapotban levő iphone készülékre. Tudni illik, egészen nagy játszmában voltunk, amikor már csak én és az ellenfelem maradtunk bent a döntőben. Aránylag magad lapokat kaphatott ő is és én is, a többi játékostól elnyert zseton (már pénz formájában) kétharmad –egyharmad arányban volt nálam és nála, és én „all in”-t mondtam. Ő annyira biztos volt a dolgában, hogy betolta az ő zsetonjait, és hogy érékben egységben legyünk, feltette a nem egész két éves iphone 7-jét. Én egészen meglepődtem, de hát szert akart tenni a nagy summára, így hagytam neki. Majd szépen jött a leosztás és kiderült, hogy éppen hogy, de én nyertem. Ezzel pedig elnyertem nem csak a pénzt, de szegénynek a telefonját is.

Mivel tiszta játszmában győztem, így nem lehetett senkinek egy rossz szava sem. A partnerem odajött hozzám és gratulált. Annyit mondott, hogy a SIM kártyáját kérné szépen vissza, és ha javasolhat valamit, akkor formattáljam a telefont úgy, ahogy van, és cseréltessem ki az akkumulátorát, mert már nagyon kevés időt bír egy töltéssel. Amúgy is, most jóval olcsóbb lett az iphone akkumulátor csere az utóbbi időben.

Kicsit rosszul éreztem, magam ezek után, hogy elnyertem a telefonját, és ő pedig még tanácsokat is ad, hogy hol cseréltessem ki az akkumulátorát a készüléknek, de ez van. Nyilván ha ez számára egy akkora nagy veszteség lenne, akkor nem tette volna fel pókeren. Megköszöntem neki a tanácsait, majd ittunk a társasággal még egy kört, beszélgettünk és mindenki hazament. Én amint hazaértem, megpróbáltam beüzemelni a telefont, hiszen mégis csak van egy új készülékem. Aminek meg kell, hogy mondjam nagyon örültem, mert jó két szinttel feljebb van az enyémnél. Sikerült is bekapcsolnia meg minden, de pár óra után ténylegesen jelzett a telefon, hogy merülőben van, így cselekednem kellett. Azonnal felkerestem pár weboldalt, ahol vállalnak iphone akkumulátor cserét és szervizelést, majd kiválasztottam a számomra legjobbat. El is vittem hozzájuk, és elmondtam, hogy mi a helyzet. Mire ők nagy örömömre közölték, hogy mivel ez az árucikk, vagyis az akkumulátor van raktáron, így 30 percen belül elkészülnek vele, így ha gondolom, megvárhatom. Azonnal éltem is a lehetőséggel, hogy megvárjam, hiszen nagyon örültem volna neki, ha még aznap azonnal használhatom és a saját használatom szerint kialakíthatom a telefont.

Igazat is mondtak, úgy 30 perc várakozás után már ki is hozták az elkészült telefonomat, csak fizetnem kellett és át is vehettem. Nagyon örültem neki. Egy nagyon megkímélt állapotban levő telefon tulajdonosa lettem, úgy, hogy nagyon minimális pénzt kellett ráfordítanom ahhoz képest, hogy mennyibe kerül egy ilyen, mert ugye bár elnyertem.