Hűtött lakásban kártyázni jó

Főiskolás volt csoporttársaimmal a diplomáink megszerzése után is megmaradt a jó, baráti kapcsolatunk. Hagyományunk lett, hogy 2 – 3 havonta találkozunk, átbeszéljük kivel mi történt az elmúlt időben, felelevenítjük a régi szép időket. Egyikünk másikunk már családdal, házzal, lakással rendelkezik már. Szerencsére a jó kapcsolatunknak köszönhetően mindig valakinél tudunk lenni, fűzünk, beszélgetünk. Az egyik alkalommal kedves volt csoporttársnőnk azt találta ki, mi lenne, ha játszanánk is valamit. Ő Az UNO kártyajátékra gondolt. Amibe nagy lendülettel és lelkesedéssel bele is kezdtünk, természetesen mindenki nyerni szeretett volna, voltak, akik megpróbáltak kis csalásokat elkövetni, de mi szemfülesen mindig résen voltunk, és nagy nevetések közepette le is lepleztük az elkövetőt. Amilyen a formánk pont a házigazdánk próbált nem szabályos módon előnyt szerezni magának, némileg azért hagytuk, hogy legyen egy kis örömforrása, kikapcsolódása. Most vásárolta lakását, ami nagy stresszel járt, és a kis lakás felújításába is belekezdett. Amit most már mi is láttuk nagyon jól sikerült. Teljes, mindent tartalmazó lakást szeretett volna, amit meg is valósított maga számára. Még klíma berendezést is beszerzett, ami a mai napon nagyon jól jött és hasznosnak bizonyult. Elmesélte, hogy pont úgy időzítette a lakás felújítását és a klíma beszereltetését, hogy az utólagos munkát ne igényeljen. Az interneten való kutatást követően, egy inverteres klímára esett a választása, rendkívül jó véleményeket, hozzászólásokat olvasott e készülékekről. Mivel az új lakás megvásárlása és annak felújítása megterhelte a mindennapi költségvetését, igyekezett olyan készüléket találni, ami ár és érték arányban megfelel a számára. Egy a cég honlapján megtalálható kalkulátor segítségével, már a megválasztott készüléket feltüntetve lehetősége volt kiszámolni, megadva az üzemeltetési időt, hogy az adott készülék mennyit is fog fogyasztani. Ez rettentő fontos volt számára a jövőre való tekintettre. De ami miatt, arra az elhatározásra jutott, hogy ettől a cégtől rendeli meg a készüléket, az hogy meglátta felugrani oldalukon, hogy „ klíma ingyenes beszereléssel ”. Ez egy újdonsült lakástulajdonosnak több, mint áldás. Rögvest meg is rendelte a készüléket, természetesen klíma ingyenes beszereléssel. Előzetesen egy ingyenes felmérésre érkeztek a szakemberek- a társaságban, akiknek még nincs klímájuk- meg is lepődtek, hogy a cég gyorsaságán és azon, hogy szakemberek érkeztek. Erről vendéglátónk elmondta, hogy a klímát nem rakhatja akárki fel, így kötelezően képzett szakembereknek, és tanúsítvánnyal rendelkező cégeknek kell és szabad felhelyezni és beüzemelniük a készüléket. Annak is kifejezettem örült, hogy a cég ilyen minősítéssel rendelkezik, ezért a felújítás közepette nem kellett még azzal is foglalkoznia, hogy találjon egy olyan céget szakemberrel, aki még záros határidőn belül el tudja vállalni a beszerelési feladatot.
Dicsértük is, hogy milyen jól választott klímaberendezést, annak ellenére, hogy mennyi mindenre kellett odafigyelnie.

Volt csoporttársnőnk megosztotta velünk azt a tapasztalatát is, amit átélt a klíma felszereléssel és beszereléssel kapcsolatban. Miután felmérték, milyen fúróeszközre, 3 – 3 méter kondenzvíz elvezetőre, elektromos vezetékre és természetesen a közelben lévő konnektorra lesz szükség. A felmérés után rögvest meg is érkeztek felszerelni a vásárolt klíma készüléket. A szakemberek precízen és gyorsan dolgoztak, tudták, hogy a szezon kezdete előtt érdemes készen lenniük, mivel a megrendelőik minél előbb szeretnék használatba venni a megrendelt klímájukat. Pozitív volt a céggel kapcsolatban a gyorsaságán kívül a klíma ingyenes beszerelése, és az, hogy  az ár magában foglalta a garanciát mely jelen esetben 12 hónapos.

A klíma remekül működött a kártyázós esténk alkalmával, mindenkinek kellemes volt a beállított hőfok. Az egyenletes hőmérséklet gondoskodott a remek hangulatra, mely köszönhető, az inverteres technológiával üzemelő klímának. Ezt a klímát azért választotta a volt főiskolás csoporttársnőnk, mert új technológiának számít, azzal, hogy energiatakarékos. Környezettudatosság jegyében az a klíma nem kapcsol ki és be, egy hagyományos klímához viszonyítva, egyenletesen működik kikapcsolás nélkül, ezáltal nincs nagy energiafogyasztás, vagy hűvös légáramlat.
Nagyon örültünk, hogy kedves barátnőnk, úgy határozott beszereltet egy klímát, mivel ez az este a készülék nélkül nem sikerült volna ilyen jól.