Kártyajáték helyett kávéfőző keresés volt a program

Nincs is jobb program annál, mikor egy fáradt vasárnap átjönnek hozzád a barátaid és kártyáztok meg társasjátékoztok. Sokszor semmi kedvem nincs kimozdulni a lakásból, mert nincs kedvem kimenni a hidegbe vagy a túl melegbe, nem akarok válogatni a ruháim közt, hogy mit vegyek fel, mert úgysem fog tetszeni semmi, vagy éppen egyáltalán nincs energiám hajat szárítani. És még sorolhatnám.

Sokkal egyszerűbb, ha csinálok egy kis hidegtálat meg nasit a többieknek, ők pedig átjönnek és kényelmesen elvagyunk otthon. Nem kell feszengeni, idegen mosdóba menni, meg sorban állni. És még egy csomó mindent fel tudnék sorolni, ami az ellen beszél, hogy kimozduljak vasárnap a morcos vagy éppen nyűgös kedvű napjaimban.

Szóval múltkor is ez volt, esett az eső, tök béna idő volt. Úgyhogy megbeszéltük, hogy bár mindenkinek lett volna kedve valamerre elmenni és programot csinálni, ilyen időben azonban mégsem lehet. Viszont a kártyázást nagyon szeretjük, illetve a társasjátékokban is nagyon otthon vagyunk, úgyhogy ismét hozzánk szerveztük a kártyapartit.

Ezen kívül még egy közös van bennünk, az pedig a kávézás. Imádunk kávézni, simán megiszik mindenki legalább hármat vagy négyet egy nap alatt, főleg, ha együtt vagyunk. Úgyhogy már egy jó kis kávéval akartam volna őket fogadni, ha nem az érkezésük előtt tíz perccel megy tönkre a kávégépem.

Nagyon mérges voltam, mert egy drága gépről van szó, amire spóroltam elég sok ideig. Mindig is egy ilyen gép volt az álmom, és ezért volt nekem olyan fontos, hogy össze tudjak spórolni rá és meg tudjam venni. Rögtön másnap nem tudtam volna venni egy másikat, mert hát nem is volt ennyi félretett pénzünk a párommal. Meg hát először el szerettük volna vinni szervizbe.

A többiek közben megérkeztek és látták rajtam, mennyire ideges vagyok, próbáltak segíteni. Fel akartam készülni arra az opcióra is, hogy nem tudják megcsinálni a kávégépemet és újat kell venni. De ebben az esetben nem drágát vettem volna, mert arra spóroltam volna közben, amilyen eredetileg is volt.

Szóval a kártyázás előtt nekiálltunk mindannyian kávégépeket nézni az interneten. Közben rábukkantam egy weboldalra, ahol kávézási szokásokról olvastam. Írtak a magyarokról és arról is, hogy külföldön mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Voltak dolgok, amiket tudtam, és voltak olyanok is, amikről még nem hallottam.

Aztán végül kiderült, hogy itt kávégépet is tudok keresni, mert ez az oldal összegyűjti a webshopok kínálatát különböző témakörökben. Így pedig akár pár kattintással meg is lehet vásárolni a terméket, amit keres az illető. Ami nekem is nagyon jól jött, mert így könnyen és gyorsan tudtam venni kávégépet.

Merthogy előre haladva a sztorival, el kell mondanom, hogy új kávégépet kellett vennem. A régi tönkrement, körülbelül ugyanannyi lett volna a megjavítása, mintha újat vettem volna. Az viszont nem fért volna bele. Úgyhogy muszáj voltam egy átmeneti megoldást keresni. A weboldalon talált webshopok kínálatában találtam olyan kávégépet, amely belefért a büdzsébe.

Örülök neki, hogy akkor rátaláltam, mert így egyből tudtam lépni, miután kiderült, hogy a kávéfőzőm kuka. Amikor megtaláltam a weboldalt és erre rájöttem, akkor kicsit megnyugodtam és így végül is el tudtunk kezdeni aznap játszani. Én ismét nem nyertem, valahogy sosincs szerencsém a kártyajátékokban.