Kártyajáték közben webshop készítésről ment a diskurálás

Sokszor ülünk össze a barátaimmal kártyázni és beszélgetni. Általában Eriknél szoktunk összegyűlni, mert ő egyedül lakik és nála van lehetőség ilyen kártyajátékokra.

A múlt hétvégén, amikor Eriknél voltunk a fiúkkal, arról beszélgettünk, hogy Ricsi új üzletet fog nyitni, ami fényképkeretekkel foglalkozik. Elkezdte mesélni, hogy mi alapján kezdte el felépíteni az egészet. Hosszasan beszélt a webshop készítés részéről…

Azt mondta, hogy nagyon el volt keseredve, mert rengeteg webshop készítéssel foglalkozó céget talált, de valahogy egyik se felelt meg neki. Több problémát említett. Ilyen volt például az, hogy kevés és rossz referencia volt, nem volt megfelelő az ügyfélkezelésük, ami már az elején elijesztette. Ami pedig tetszett volna neki, az horror áron volt. Lassan ott tartott, hogy inkább nekiáll ő egyedül és majd megcsinálja úgy, ahogy sikerül. Igazából nem lett volna rossz ötlet, de Ricsinek így is sok fele kell figyelnie, így nem lett volna kifizetődő döntés.

De hála az égnek, a sors segített neki!

Elmesélte, hogy egyik nap miközben a neten motoros ruházatot nézett, egy reklámba botlott. Ricsinek egyébként nagy szerelme a motorozás, de ez náluk az egész családban így van.

A reklám egyébként egy webshop készítéssel is foglalkozó cégé volt. Ricsi hisz a sorsban és tudta azonnal, hogy ez egy jel és kattintania kell. Miután meglátta a grentmedia.hu weboldalát, egyből észrevette, hogy bizony egy profi cégbe botlott. Elég alapos embernek ismerjük, így nem is csodálkoztunk azon, amikor mesélte, hogy órákon át tanulmányozta a weboldalt és tüzetesen átnézte a szolgáltatások listáját, leírásait. A webshop készítésen kívül foglalkoznak keresőoptimalizálással is. Ricsi nagyon belemerült a témába így a kártyajáték kicsit szünetelt.

Látta, hogy temérdek minőségi referenciával tudják alátámasztani a szolgáltatásukat és ez eléggé megfogta őt. Természetesen a számára releváns oldalakat végig is nézte és azokat is nagyon alapossággal vizsgálta át, valamint végig jegyzetelt. Ricsi lehet túl precíz, de én még mindig sokkal jobbnak tartom, mintha meggondolatlan döntéseket hozna, főleg ilyen fontos témában, mint a saját üzletének a webshopja.

Ricsit szinte le se lehetett lőni, annyira mondta a magáét. Majd Erik, a házigazda is szóhoz jutott. Hosszasan csak hallgatott, de végre „megvilágosodott” ő is. Eszébe jutott, hogy az ő volt barátnőjének is pontosan ez a cég indította el a vállalkozását egy profi webshop megalkotásával. Gyorsan oda is mentünk Erik laptopjához és megkerestük a rengeteg referencia között Bettiét, aki Erik előző barátnője. Bettinek egy online ruhaboltja van. Először otthon volt az irodája, de többek közt a webshopnak is köszönhetően, mára már külön irodája és raktára van az üzletének, de még mindig csak online értékesít, nincs egy olyan üzlete, ahova be lehet menni az utcán. Bettinek van már egy személyi asszisztense is és még pár alkalmazottja is. Egyszóval, bejött neki az ötlete.

Ezek után már Ricsi is 100%-osan biztos lett abban, hogy jó döntést hozott azzal kapcsolatban, hogy jó cégre bízta-e a webshopjának az elkészítését.