Kártyázás közben beszélgettünk a metalsistem polcról

Hosszú idő után újra sikerült összetrombitálni a bandát egy kártyaparti erejéig. Ilyenkor sokszor inkább a társaság a lényeg, meg-megállunk játék közben egy-egy témát kivesézni. Néha egészen furcsa témák kerülnek elő, mint pl. legutóbb a metalsistem polc. Azt se tudtuk, hogy ezeket eszik-e vagy isszák, de a társaság egyik tagja serényen mesélt róluk.

Azt tudni kell róla, hogy raktárban dolgozik. Mesélte, hogy az egyik haverjával találtak egy olyan memóriajáték szerű kártyajátékot, amiben különböző munkagépekről van szó. Ennek apropóján kitalálták, hogy kéne ennek egy raktáros verziója is, amiben nem csak a gépek, hanem minden más szerepel, mondjuk akár a különböző polctípusok is. Elég elborult ötletnek hangzott, de amúgy nem is akkora butaság, érdekes lehet ez is.

Nagyon belemerült a sztoriba, és elkezdett egy kicsit szakmaiul káromkodni. Ezt akkor mondjuk, amikor valaki beszél valamiről, amit csak egyedül ő ért. Aztán persze elmagyarázta, hogy mi is napi szinten találkozunk metalsistem polcokkal, ha csak bemegyünk egy nagyobb üzletbe. Észre sem vesszük, de rengeteg helyen ott vannak. Így persze már mi is értettük, miről is van szó, de azt nem mondanám, hogy kiemelkedő tudásunk lett volna róla. Nem is nagyon vágytunk rá, hogy jobban megismerjük ezt a világot. De ha már a baráti társaságon belül mindenkinek elviseljük a hóbortjait, őt is meghallgattuk.

Azt tudtuk, hogy ezeknek a szerkezeteknek erősnek kell lenniük, másképp nem is lennének használva. Azt is hangoztatta, hogy a RackingLog oldalán persze többet megtudnánk a metalsistem polcokról. Kicsit gyereknek is éreztem magam, mert kb. ugyanannyit tudtam ezekről, mint amennyit egy gyerek. Na mindegy, azért nem ártott ez a gyorstalpaló. A metalsistem polc lényegében lehetne akár egy gyűjtőnév is, de már a neve is árulkodó. Olyan raktári fémpolcokról van szó, ami számos raktárban, üzlethelységben megtalálható.

Ezek a polcok nagyon stabilak, és nagy teherbírással rendelkeznek. Könnyen összeszerelhetők, mert amúgy beakasztós és egymással kompatibilis polcokról van szó. A metalsistem polcrendszer összességében egy biztonságos polcrendszer, ezen felül ugyebár ez a legalkalmasabb nehéz anyagok tárolására. Alapos teszteken és ellenőrzéseken esett át a technológia annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű polcokat, állványokat kapják meg az ügyfelek.

Számos polctípus sorolható ide, mint pl. a salgó, polcos állvány, rozsdamentes fémpolc, raklapos polcrendszer, gördíthető polcrendszer, karos állványrendszer. Ide sorolhatók még a galériák, pódiumok, többszintes polcok, kereskedelmi polcok, önhordozó polcok. Ezek mind-mind fémből készült metalsistem polcok. És így, hogy nevesítve is hallottam közülük párat, rájöttem, hogy tényleg részesei a mindennapjainknak. Ráadásul jobban belegondolva, ez nem lenne kártyajátéknak sem utolsó alap. Amikor a végére ért a meséjének, azért azt elárulta, hogy ő sem kútfőből szedte ezeket az infókat, ő is a RackingLog oldalán ásta bele magát jobban a témába.

Amikor közeledett az asztalbontás ideje, raktáros haverunk elővett egy kártyapaklit. A csomagolásán nem volt semmi. Csak akkor jöttünk rá, hogy mit tart a kezében, amikor előszedte a kártyákat. Mi csak fogtuk a fejünket, amikor vigyorogva mutatta, hogy egyéni felhasználásra már legyártották maguknak a metalsistem polc kártyajátékot.