Mixertanfolyam, hogy profin forgassam a shakert

By | 2013-12-14

Múlt héten a haverokkal – ezek most nem a társasjátékosok – beültünk egy rohadt jó helyre. Koktélokat ittunk, amik nagyon-nagyon betaláltak. Mármint ízre, bár nem mondom, az alkoholtartalmuk sem volt rossz. Minden órában volt egy tíz perc, amíg a mixer srác show-szerűen készítette el az italokat. Olyan mozdulatokat tett, amit én labdával nem tudok megcsinálni, nemhogy azzal a koktélkeverő izével.

mixersuli, mixertanfolyam

Kicsit kedvet is kaptam ehhez a munkához. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy ne kellene hozzá ész, mert mégiscsak fejben kell tudnod tartani több száz koktél receptjét. Nagy lelkesedésemben körbe is néztem mixertanfolyam ügyben. Sokat nem kellett keresgélni a neten, viszonylag hamar rábukkantam egy jó kis mixersulira, ami ráadásul tök közel van hozzánk. Bár amikor Anyáéknak felvetettem az ötletet, nem voltak egészen elájulva tőle… Na, de sebaj, majd ha elkezdek dolgozni – már vissza is hívtak az egyik helyre -, akkor majd tudom finanszírozni magamnak a tanfolyamot. Vagy addigra elmúlik a lelkesedésem és akkor legalább nem dobtunk ki feleslegesen pénzt.

Addig viszont hihetetlenebbnél hihetetlenebb videókat nézegetek a neten. Milyen menő lenne, ha egyszer én is ilyen profin tudnám forgatni a shakert. Ahogy néztem, ennél az iskolánál ezt is meg lehet tanulni, úgyhogy minden esély megvan arra, hogy profi bártender váljon belőlem.