Olajwebshop.hu a szerencsejátékban is

Vannak azok a szakmák, hobbik, amik annyira összekovácsolják azokat az embereket, akik együtt tevékenykednek bennük, hogy gyakran azt lehet megfigyelni, hogy ha ezek az emberek együtt vannak, semmi másról nem bírnak beszélni, csak arról az egy adott témáról. Nekem ez lehet, hogy azért olyan furcsa, mert semmiben nem érzem magam olyan kiemelkedőnek, mindenről inkább csak egy kicsit tudok, de arról viszont pont annyit, hogy bárkivel tudjak róla beszélni, beszélgetni, és annak okítására érdemes hallgatóságnak bizonyuljak, miközben tudok visszacsatolásokat is végezni. Ilyen szakmák és hobbik az autószerelés, a zenélés, a társasjátékozás, vagy a motorozás, legalább is az én ismeretségi körömön belül. És itt akkor vannak azok az átfedések, hogy egyes zenészek képesek beszélni a zenén kívül a társasjátékozásról, míg a társasjátékosok közt is van jó néhány zeneőrült, de velük már a zenélésről nem feltétlenül lehet társalogni. Ugyanez a közös halmaz létrejön az autószerelők és a motorosok közt, de ott legalább valamelyest mindegyik ért a másik témakörhöz is, de attól még a beszélgetésük mindig nem lesz színesebb.

Na és kedves olvasó, azt képzeld el, hogy én lány létemre ilyen emberekkel vagyok általában körülvéve. A zenélés és zenehallgatás nálam is központi téma, de ehhez most már alig valamennyire járul hozzá a régi emlékekből felelevenített társasjáték témakör. Sokszor volt olyan, hogy a saját együttesemmel ültünk a próbán, éppen cigi szünetet tartottunk, miközben a zenei fejlesztések témakörből egyszer csak átcsaptunk a társasjátékok témakörébe, és volt olyan, hogy legalább 20 percig hozzá sem tudtam szólni a témához. Ezzel szemben olyan is előfordult, hogy a másik együttesemben viszont annyira profi zenészek voltak, hogy amikor elmentünk szórakozni, akkor is olyan szintű zenei elemzésekbe mentek bele, amihez én pedig elég alulképzettnek éreztem magam, így ott is csak a képzelőerőmre és a csendességem megőrzésére tudtam hagyatkozni.

Ezzel szemben, amikor egy kicsit kijjebb szakadtam ezekből a körökből, és már nem kizárólag velük töltöttem minden időmet, akkor elkezdtem az öcsémmel és az autószerelő barátaival lógni, valamint visszatértem egy kicsit a régi motoros haveri körbe is. A motorokat világ életemben imádtam, mert szerintem gyönyörű gépek vannak köztük, valamint olyan szabadságérzetet nyújtanak, amit kevés materiális dolog képes az embernek mutatni. Viszont legalább annyira nem értek hozzájuk, mint úgy am blokk az autószereléshez. Bármikor, amikor a téma kapcsán meghallottam, hogy olajwebshop.hu, nem az életüket jelentő motorolajokra gondoltam egyből, hanem mindenféle különleges étkezési, vagy épp illóolajra. Persze még utána is néztem, hogy mit is takar az az olajwebshop.hu, mert nagyon sokszor volt arra alkalom, hogy már nem is figyeltem, hogy miről beszélnek, csak szavakat, szókapcsolatokat ragadtam ki, amik kapcsán később összeállt az egész téma. Sokszor volt arra példa, hogy elmentünk szórakozóhelyre, vagy csak egy kocsmába, és egyszerűen nem tudtam megszólalni, amíg beszélgetés volt a program, italozás és tánc helyett, mert annyira alulképzettnek és értetlennek gondoltam magam ezekben a témakörökben, hogy bölcsebbnek láttam, ha hallgatok.

Éppen ezekre a helyzetekre fejlesztettem ki a tökéletes technikát. Korábban mindig is utáltam a szerencsejátékot, de aztán idővel rájöttem, hogy nem magát a kocka és kártyajátékokat gyűlölöm, hanem azt az elvet, miszerint valaki annyira a szerelmesévé válik ezeknek, hogy tétben, méghozzá nagytétben űzi ezt, és ennek az emberi butaságnak köszönhetően életeket tesznek tönkre emberek. De amikor rájöttem, hogy a kártya és a kockajátékok valójában kedves kis, könnyen hordozható társasjáték gyanánt is felfoghatóak, akkor mentsvárként kezdtem használni ilyen beszélgetések közepette. Ha már meghallottam egy olajwebshop.hu vagy egy triola, vagy egy villáskulcs kifejezést, már nyúltam is a kártyákért vagy a kockákért. Szerencsére ezek az emberek is szerettek játszani, így sokszor volt olyan, hogy megtörtént az én akaratom, és az érthetetlen, meg néha már értelmetlen beszélgetések helyett inkább játékkal töltöttük el az időt.