Zoli új fogai és a fogpótlás modern lehetőségei

A tegnapi kártyapartin nagyon érdekes téma került szóba. Zoli már régóta panaszkodik, hogy probléma van a fogsorával. Ilyenkor a mi korunkban már ez nagyon nem ritka, viszont az igen, hogy valaki olyan megoldást találjon erre, ami a pénztárcájába is belefér, illetve hosszútávra jó. Mindenki látta már, ha máshol nem, filmekben, mikor az idős ember lefekvés előtt kiveszi a fogsorát és bele teszi egy pohárba. Fiatalon ezen nagyon jókat derülünk, esetleg nagyokat szörnyülködünk, de bele se gondolunk, hogy nem is olyan sokára ugyan ebben a cipőben találhatjuk magunkat. Nem is csoda, hogy mindenki retteg a fogorvosoktól. Na, nem ám a fájdalom miatt van ez, én már megfejtettem. Hanem pontosan a „protkódolog” miatt. Mert a fogorvos az a személy, aki azt az ember szájába beleteszi. Csak előtte még az összes fogát kihúzza.

 

Szóval Zolinak gondok voltak a fogaival, de már nincsenek. És nem azért, mert már nincs neki. Hanem, mert újak vannak. És gyönyörűek. Nem ez a kellemetlen kiszedegetős, hanem egyesével lett neki betéve, és ha nem tudnám, milyen volt előtte, simán egy csomó pénzt feltennék arra, hogy akkor a mákos, hogy még mindig jók a sajátjai. Jól ki is faggattuk, hol szerezte ezeket a csodákat.

 

Kiderült, hogy talált a közelükben egy szuper fogászatot, ahol felvilágosították, mik a fogpótlás lehetőségei.

Nem is gondoltam volna, hogy ezt ilyen szépen is meg lehet csinálni. És mennyivel kényelmesebb lehet, mint egy kiszedős protkó. Zoli azt mondta, az elején még fura volt, de már észre se veszi, hogy nem a sajátjai. A társaságból sokan elgondolkodtak rajta, hogy szintén megcsináltatják, köztük én is. Bevallom, már nekem se a régiek a fogaim, van jó néhány koronám és szerintem lyukas fogam is. De mivel ezekről a modern fogpótlási lehetőségekről nem tudtam, és nem akartam, hogy az unokáim sikítva rohanjanak el tőlem, mikor kiveszem a fogam, így inkább hagytam úgy, ahogy van. Ha hamarabb tudtam volna, már biztosan kértem volna segítséget.

 

Mesélte Zoli azt is, hogy nagyon segítőkészek voltak ezen a fogászati klinikán. Kiderült, hogy a pótolt fogakat nem elég a hagyományos módon, fogkefével tisztogatni, vannak erre speciális eszközök. Ezeknek a használatára is megtanították őt és biztosították, hogy ha rendszeresen, az előírások szerint használja őket, egy jó darabig nem lesz vele gondja.

 

Szerintem, ezt a hétvégi ebédnél prezentálom a családnak és megbeszélem velük, hogy dobjanak össze a mamának egy új fogsorra. Már nem is emlékszem, milyen érzés beleharapni egy almába, vagy úgy enni, hogy közben az embernek nem kell minden egyes rágásnál odafigyelnie, nehogy baj legyen.

 

És, ha már adottak ezek az új szuper technikák, ki is kell őket használni, én mondom, hiszen az élet rövid ahhoz, hogy az ember már jókat enni se tudjon.